Welk formaat wanddecoratie aan de muur

Hoe groot je wanddecoratie aan de muur wilt en kan hangen is afhankelijk van je eigen voorkeur en uiteraard hoe lang je muur is.

 

Wanddecoratie is bepalend voor de sfeer in je kamer.

 

Kies je bijvoorbeeld voor een horizontaal doek of object, lijkt je

muur langer. Als je kiest voor een verticale foto maak je je kamer optisch groter. Je legt dan meer nadruk op de hoogte.

 

Waar het doek komt te hangen is mede bepalend. Een regel onder interieurinrichters is, neem een doek of object wat ongeveer 2/3 van de maat van je meubel is waar je het doek bovenhangt. Is dit bijvoorbeeld een bankstel van ongeveer 180 cm, neem dan een horizontaal doek va ca. 120cm.

Of kies voor twee of drie verticale doeken om ongeveer uit te komen op diezelfde breedte. En natuurlijk is deze regel niet in beton gegoten en kan je altijd kiezen voor kleinere of grotere afmetingen. Als je kiest je voor meerdere kleinere foto's geldt de bovengenoemde 2/3 regel niet.